در این کتاب با سرفصل هایی چون: کلیات درباره مواد صناعی اعتیادآور، انواع مواد مخدر صناعی افیونی، انواع مواد صناعی اعتیادآور غیرافیونی آشنا خواهید شد. امروزه سوء مصرف مواد و اعتیاد در اغلب کشورها آسیبی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی تلقی و به عنوان یک پدیده ویرانگر و مخرب که سرمایه های انسانی را به نابودی می کشاند موجب نگرانی های جدی گردیده است. در این میان سوء مصرف مواد صناعی اعتیاد آور به جهت این که عمدتا قشر جوان جامعه را هدف قرار می دهد و دارای چهره پنهان در جامعه است از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مواد صنعتی- شیمیایی شامل یک سری از مواد صناعی موثر بر سیستم اعصاب مرکزی بوده و دارای اثرات تحریک کنندگی و یا توهم زایی و یا هردو است.
این دسته از داروها به اسامی مختلفی نام برده می شوند. نام گذاری این دسته از داروها روز به روز دچار دگرگونی می شود که این به دلیل ماهیت ساختاری این داروها بوده به طوری که با اندکی تغییر، داروهای جدیدتری با اثرات متفاوت بر سیستم اعصاب مرکزی تولید می گردد. این داروها طیف وسیعی از مواد را در بر می گیرد. این دسته از داروها به دلیل این که اختلال در ادراک و خلق ایجاد می کنند تحت عنوان داروهای روان گردان نیز نامیده می شوند. اولین سنتز شیمیایی در درمان آسم و التهاب مخاط های بینی استفاده می شد و حتی به صورت استنشاقی وارد بازار دارو شد و هر اسپری حاوی 250 میلی گرم آمفتامین راسمیک بود.
سوء مصرف این مواد تا جنگ جهانی دوم نیز ادامه یافت. اثرات اعتیادآور این داروها موقعی تشخیص داده شد که استفاده از ترکیبات آمفتامین ها در ژاپن و سوئد پس از جنگ جهانی دوم به صورت همه گیر درآمد. سوء مصرف این مواد ابتدا جهت کاهش اشتها و به عنوان محرک و نیروزایی بود ولی بعدا جهت مصارف تفریحی مورد استفاده قرار گرفت و سوء مصرف کنندگان از آن به عنوان عوامل نشئه آور استفاده کردند. اکنون با کنترل و مراقبت در ساخت این ترکیبات، ورود غیرقانونی این مواد به داخل کشور افزوده شد و به نام های مختلف خیابانی در بازار سیاه عرضه گردید.