دانلود تحقیق پیرامون آبیاری قطره ای

 دانلود تحقیق پیرامون آبیاری قطره ای


عنوان مقاله: آبیاری قطره ای
قالب فایل: WORD
تعداد صفحات: 150 صفحه

فهرست مطالب:
کلیات
تاریخچه آبیاری قطره ای
وضعیت آبیاری قطره ای در جهان
روند گسترش آبیاری قطره ای در برخی کشورهای جهان
مزیتها و محدودیت های آبیاری قطره ای
مزیتهای بالقوه آبیاری قطره ای
محدودیت های بالقوه در آبیاری قطره ای
انواع سیستم های خرد آبیاری
اجزا تشکیل دهنده سیستم آبیاری قطره ای
قطره چکانها
قطره چکان با روزنه ثابت
قطره چکان های با روزنه قابل تنظیم
قطره چکان با روزنه متغییر خودکار
طبقه بندی قطره چکان ها
لوله های توزیع آب و اتصالات
ملاحظات طراحی و نصب لوله ها
قطره چکان ها و خصوصیات آنها
روشهای کنترل جریان در قطره چکان
دبی قطره چکان
عوامل آب و خاک در آبیاری قطره ای
زمان آبیاری
سطح خیس شده خاک
تخمین مساحت خیس شده
درصد مساحت خیس شده
کنترل شوری در آبیاری قطره ای
نیاز آبشویی و جز آبشویی
نیاز آبی در آبیاری قطره ای
نیاز آبی روزانه
عمق ناخالص آبیاری در هر نوبت
عمق و حجم ناخالص آبیاری
فرمهای اطلاعاتی در طراحی آبیاری قطره ای
رابطه بین دبی و فشار
افت فشار در اتصالات
عملکرد قطره چکانها
دبی قطره چکان و فشار مورد نیاز
یکنواختی پخش آب در قطره چکانها (EU)
لوله های فرعی
طول لوله فرعی و دبی
فاصله لوله های نیمه اصلی
هیدرولیک سیستم قطره ای
هیدرولیک قطره چکانها
هیدرولیک لوله فرعی و نیمه اصلی
هیدرولیک لوله اصلی
یکنواختی توزیع
تغییرات فشار در لوله های آبیاری قطره ای
انواع خطوط لوله فرعی
لوله های فرعی نواری
لوله های فرعی شیلنگی
لوله نیمه اصلی


* بخشی از ابتدای مقاله:

کلیات:

نگاهی به تاریخ آب و آبیاری در جهان نشان می دهد که در سال های اخیر روشهای متعددی در زمینه آبیاری کشاورزی ابداع شده است. کمبود آب، وضعیت نامناسب آب و هوا، پستی و بلندی زمین، کیفیت نامطلوب آب و عدم دسترسی به نیروی کارگر از جمله عواملی هستند که در پیدایش این روشها موثر بوده اند. از روشهای جدید آبیاری که به سرعت در کشورهای مختلف رو به گسترش است روش به اصطلاح قطره ای (tickle) است. آبیاری قطره ای به کلیه روشهایی گفته می شود که در آنها آب به مقدار کم و حدود 1 تا 10 لیتر در ساعت به آرامی در نزدیک گیاه ریخته می شود. بهمین دلیل این روشهای را آبیاری با حجم کم (low volume irrigation) نامیده اند. آب ممکن است از بالا ریخته شده و در سطح خاک پخش شود( مانند خرد آبپاشها) و یا آنکه مستقیما در سطح خاک ریخته شود ( مانند قطره چکانهای سطحی) .

در بعضی روشها نیز آب از زیر سطح خاک وارد منطقه ریشه ها می شود (روش قطره ای زیر سطحی). در آبیاری قطره ای آب در یک سیستم لوله ای در مزرعه توزیع می وشد و دستگاه یا وسیله مکانیکی که آب از آن به خارج گسیل و در اختیار گیاه قرار می گیرد خروجی یا قطره چکان (emitter) نام دارد. خروج آب از این وسیله ممکن است بصورت قطره، حباب، و یا یک جریان کوچک و پیوسته باشد.

حتی وسیله پخش ممکن است یک آبپاش بسیار کوچک باشد. قطره چکان ها طوری طراحی و ساخته می شوند که فشار آب را کاهش داده و به حدود 20 تا 200 کیلوپاسکال (2/0تا2 آتمسفر) برسانند. بنابراین روش قطره ای نیز یکی از روشهای آبیاری تحت فشار به حساب می آید که در آن فشار آب بسیار کم است.

واژه های آبیاری قطره ای و یا قطره چکان نباید تنها قطره را در ذهن تداعی کند زیرا این روش طیف وسیع و گسترده ای از آبیاریها را شامل می شود که اسامی مختلفی به آن  اطلاق شده است. از جمله این اسامی می توان واژه های آبیاری موضعی (localized irrigation) خرد آبیاری، آبیاری میکرو و آبیاری قطره چکانی را نام برد که همگی مترادف یکدیگرند. اما از جایی که واژه قطره ای بیشتر توصیف کننده ماهیت این روش می باشد در اکثر نوشته های علمی از آن استفاده می شود. مانند واژه بارانی که بجای sprinkle برای تعدادی از روشها که در انها عمل آبیاری حالتی شبیه بارندگی را تداعی می کند بکار برده می شود. در صورتی که sprinkle خود به معنی باران نیست. از دیگر واژه هایی که در نوشته های علمی برای آبیاری قطره ای ذکر شده است می توان به آبیاری با جریان روزانه (daily flow irrigation)، آبیاری روز به روز (diurnal irrigation) و آبیاری چکه ای (drop irrigation) اشاره کرد که هر کدام بر حسب سلیقه متخصصان انتخاب شده است. در یک طبقه بندی ساده روشهای خرد آبیاری بر حسب دبی خروجی به دو گروه: قطره ای که در آنها دبی خروجی کمتر از 10 لیتر در ساعت و میکروجت و حبابی (bubbler) که در آنها دبی قطره چکان بیشتر از 10 لیتر در ساعت تقسیم می شوند. اما این نوع طبقه بندی ها نیز قراردادی بوده و از جامعیت برخوردار نمی باشد. در هر حال همان گونه که مثلا شیوه آبیاری بارانی شامل مجموعه ای از روشها و وسایل مختلف است روشهای آبیاری قطره ای نیز بسیار متنوعند....

خرید و دانلود  دانلود تحقیق پیرامون آبیاری قطره ای


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.